FAQ

Hoe lang duurt het om iets te printen?

Ca. 1 week. Het proces zelf neemt enkele dagen in beslag i.v.m. voor- en nabewerking en enkele tussendroog fases.

Is het duurzaam/houdbaar?

Ja! Deze techniek wordt veel gebruikt in de auto en boten branche, na grote tevredenheid. Dit omdat de transparante coating die we gebruiken
ontworpen is om natuur en tijd te overwinnen.
Gelijk aan de coating die gebruikt wordt over de kleur lak van auto’s.

Is het een sticker die er op mijn product wordt geplakt?

Nee, er wordt een print van een folie getransporteerd, doormiddel van onderwaterdippen en een activeringsspray.
Wanneer de inkt op het voorwerp is gehecht wordt de overtollige inkt eraf gespoeld en wordt het voorwerp behandeld met een matte of glans lak om de print te beschermen.

Kan de kleur van een standaard patroon aangepast worden?

Ja en nee. Sommige patronen lenen zich ervoor om de basis laag aan te passen, waardoor je een grote variëteit aan kleurrijke patronen kunt creëren. Andere zijn vanwege licenties voor ons verplicht om als standaard te printen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan de print weer verwijderd worden?

Ja, doormiddel van schuren en in sommige gevallen een chemisch middel.

Kan er opnieuw overheen geprint worden?

Ja! Als het niet geheel naar tevredenheid geprint is, kan er opnieuw overheen geprint worden. (na schuren en in sommige gevallen een chemische behandeling)

Moeten te printen objecten in een geheel aangeleverd worden of moeten ze uit elkaar gehaald worden alvorens aan te leveren?

Positionering is nooit 100%.Als het patroon uniform moet zijn, het product in zijn geheel dompelen (is met deze methode wel mogelijk). Indien een doorlopend patroon niet zo van belang is kunnen de onderdelen ook los van elkaar gedompeld worden.

Wat is Water transfer printing?

Water transfer printing (ook wel bekend als: water immersion printing, hydrograghic printing, hydro dipping, hydro imaging, aqua printing en fluid imaging) is een 3D decoratie proces, waarbij diverse motieven kunnen worden geprint op allerlei oppervlaktes.

Wat kan er allemaal mee geprint worden?

Bijna alles, denk aan diverse vormen en hoeken. Van zo goed als alle materialen. Plastic, glas, hout, metaal.

Comments are closed